sábado, 29 de mayo de 2010

Videos Historia.

--> PROCLAMACIO DE LA SEGONA REPUBLICA A ESPANYA.

En aquest vídeo se esta parlant de la Segona República, parla d’ella com la “niña bonita”. Casi tots els espanyols, estaven a favor de la república. La república representava l’esperança d’una nova Espanya, una Espanya nova, una Espanya moderna. Poc a poc la monarquia, va anar perguent la seua importància, ja que la classe obrera, el considerava com el símbol de la opressió.

--> VIDEO INEDIT DE LA II REPUBLICA ESPANYOLA.

El que podem observar en aquest vídeo es com la primera dona en Espanya es nombrada i admitida en el govern provisional de la república espanyola. També lo que hem pogut ressaltar d’aquest vídeo ha sigut quant diuen que la república espanyola entra a ser gran part de la gran família republicana, a la que perteneixen totes les nacions d’Amèrica.

--> CLARA CAMPOAMOR I VICTORIA KENT

En aquest vídeo, les conclusions que hem pogut extraure, son les següents:

El que defensava Clara Campoamor era que les dones pogueren votar, sense mes. Mentre que Victoria Kent el que defensava era que les dones votaren però, que tingueren una bona educació per a que la dona tinguera el seu propi criteri a la hora de votar, es dir, que tingueren les seues pròpies ideologies. Per que si no, l’home de la casa, tindria dos vots, per que la dona, votaria, o lo que li diria l’home o lo que l’església manava.

àEXPLICACIO DE LA SEGONA REPUBLICA (I) i (II)

En aquest vídeo, hem pogut veure, com persones que han viscut en la república, o la recorden, ens conten que va ser una alegria, que tot el mon esperava que, fos alguna cosa gran, alguna cosa gran per a Espanya. Ens explica que la república per mitja d’una actuació reformista, sense ninguna violència cap a ningú. Canvien moltes coses: el divorci, el vot de la dona, l’església...

Ens conta que una de les reformes mes importants, va ser el tema de l’ensenyança, va ser una república de professors, una república de intel·ligència, i on es va acabar part de l’analfabetisme que existeia en aquells moments.

--> LA REVOLUCIO A ASTURIES I LA VAGA GENERAL A CATALUNYA.

Ens costa aquest video que, Esquerra RC i PNV abandonen les corts. La vesprada del 6 d’octubre de 1934 el president Companys proclama l’estat Català dins de la República federal Espanyola. Madrid i Catalunya entren en una con instant guerra. Oviedo queda casi destruït, degut a les bombes, i als vandalismes de la gent, i molts edificis importants queden totalment destruïts.

-->DONES A LES SEGONA REPUBLICA

En aquest vídeo, els que ens diu es que una de les coses mes importants va ser comvertir a la dona en un subjecte polític. Els partits d’esquerres pensaven que si la dona votava, el seu vot, seria per a l’església, i per tant per a el partir de dretes. Pero la gent de dretes, negava tot comentari, d’aquest tipus.

-->RESUM DE LA SEGONA REPUBLICA ESPANYOLA.

Les dos institucions mes importants de l’Espanya eterna eren, l’esglesia i els militars. S’estimava que hi havia unes dotze mil families de grans terratinents, huit mil de empresaris i quaranta mil de comerciants. La classe mitjana rondava els dos coma set millons de persones, el reste de persones es dedicaven a la industria. Avans de començar la Republica, hi havia misèria, fam analfabetisme, i amb l’aplegada d’ella, tot això va canviar. Desprès de eleccions es va donar a entendre que els sectors mes dinàmics i moderns de la vida política espanyola repudiaven a la monarquia.

-->DESENVOLUPAMENT DE LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA.

Espanya esta dividida en dos parts, perquè una part d’ella està en contra de la República. El 17 de Juliol de 1936 a Melilla, l’exèrcit de carlins i de falangistes van protagonitzar un colp d'estat. El 19 de juliol, d’avant del clamor popular, el govern republicà va decidir lliurar armes als sindicats i als partits del front popular. El 1938 les tropes nacionals avançaren cap Aragó i arribaren ala zona de Castelló. Entre el 29 i l’1 d’abril es desplomen els ultims reductes republicans, principalment Alacant i Valencia. La guerra Civil, ha acabat.

Llums

Ombres

-En el segle XX va començar una nova esperança per a Espanya.

-Els ciutadans, poc a poc van anar perguent la por, i es feren les primeres manifestacions.

-La mort de Franco, la qual suposa un gran canvi per a Espanya.

-Proclamació de la república.

-Hi havia un gran analfabetisme.

- Una gran censura, per part de Franco, a tot el que li influïa.

-Molta pobresa en la població, i molta por entre els habitants.

-Formació de ETA.

-Espanya entra en la Guerra Civil, i també entra en una gran crisis econòmica.

- Sufragi universal de la dona.

-Es varen escriure molt poques obres literàries.

- Les morts de totes de les persones fusellades.

Les llums i les ombres

No hay comentarios:

Publicar un comentario