lunes, 17 de mayo de 2010

Activitat 4. PERSONATGES

4.1. Relaciona cada personatge amb la descripció adequada

a. Capella...Carles Velat: Ho porten amb ells com a mesura de seguretat. És una imatge simbòlica de l’Església, representant a un capella impertinent i entregat a la gola.

b. ‘’Limeño’’...Santiago Ramos: Un torero aficionat que el tinent Broseta tria per a matar a la vaqueta. Però que es mostrarà com un covard patològic, que inclús es fa de ventre quan la vaqueta va davant.

c. Sergent nacional...Rafael Hernández: Aconsegueix imposar la disciplina sobre els seus soldats. En aquest sentit és envejat per Brigada Castro.

d. Marqués...: Adolfo Marsillach: Exemple d’un aristòcrata l’únic interés del qual són les seves propietats, per damunt inclús dels interessos militars de l’Espanya nacional, a la qual recolzen.

e. Comtessa...Amèlia de la Torre: Una anciana que denota un cert retard mental;és una dona que gaudeix de totes les atencions, simbolitzant així una monarquia ja inútil i inservible, però a pesar d’això defensa per franquisme, a causa dels grans latifundis i propietats que posseïen.

f. Marino...Guillermo Montesinos: Un soldat republicà nascut en el poble del costat, per la qual cosa serà triat com guia de l’expedició. La seva preocupació serà veure les seves antigues terres, visitar la seva novia o anar a veure els pares, donat per això, innecessàries voltes que posaran en perill la vida dels cinc de l’expedició.

g. Tinent Broseta... José Sacristan: És un oficial que ha ascendit ràpidament, sense pràcticament experiència militar, perquè fins a poc abans de la guerra era perruquer.

h. Brigada Castro...Alfredo Landa: Un militar amb molts anys de servei, que creu en la disciplina en el pilar bàsic per l’ordre, però que, paradoxalment, no aconsegueix imposar-la.

4.2. Els soldats apareixen representats com a persones, amb preocupacions quotidianes i a les que poc importen les ideologies, sinó que més bé són víctimes de les circumstancies. Posa exemples d’això.

Algunes de les preocupacions quotidianes son per eximple menjar, beure, fumar, per això de bàndol a bàndol es passen el paper de fumar i el tabac. Als soldats no els preocupa la seva ideologia , com per exemple, en una escena de la film dos soldats volien canviar-se de bàndol, un per vore a la seva novia, en les festes del poble, i l’altre perquè volia estar amb la seva família. En aquests exemple podem observar que als soldats no el importava l ideologia, únicament les preocupacions quotidianes

No hay comentarios:

Publicar un comentario